za lažje življenje

Brezplačna številka
080 18 80

Sklep ZZZS v povezavi s predpisovanjem in izdajo medicinskih pripomočkov

Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) je sprejel sklep v povezavi s predpisovanjem in izdajo medicinskih pripomočkov. Ta sklep velja od datuma izdaje in objave na spletni strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije do datuma preklica.

  • Možnost izdaje medicinskega pripomočka brez prisotnosti upravičene osebe in kartice zdravstvenega zavarovanja:

Za prvi predpis medicinskega pripomočka se ne zahteva osebne prisotnosti zavarovane osebe. Zdravstveno stanje se ugotovi na podlagi podatkov, ki mu jih zavarovana oseba ali njen skrbnik poda po telefonu in/ali na podlagi prejete zdravstvene dokumentacije (npr. izbrani osebni zdravnik lahko prvič predpiše diagnostične trakove za aparat za določanje glukoze v krvi na podlagi telefonskega razgovora in izvida zdravnika specialista).

Za ponovni predpis medicinskega pripomočka, če gre za znana zdravstvena stanja, prisotnost zavarovane osebe in dodatna dokumentacija nista potrebna. V zdravstveni dokumentaciji je treba zapisati zdravstvene razloge, količine in obdobje predpisa medicinskega pripomočka.

  • Podaljšanje veljavnosti izdanih naročilnic, ki so izdane po 1. 3.  (še 30 dni po koncu epidemije).
  • Možnost izdaje medicinskega pripomočka ob predložitvi skenirane naročilnice, slike naročilnice ali SMS-a z on-line številko.

Za morebitna dodatna pojasnila se lahko zavarovane osebe obrnete na območne enote ZZZS na svojem področju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll to Top