za lažje življenje

Obloge za rane

Obloga za rane PolyMem® je edinstvena vpojna obloga, ki ima v svoji strukturi vezane aktivne učinkovine. PolyMem® pospešuje celjenje ran in obenem občutno blaži bolečino.

Sestava oblog PolyMem®

Hidrofilna polimerna membrana, ki ima v svojem matriksu v določenem razmerju vgrajene aktivne učinkovine:

  • Čistilno sredstvo: blago, netoksično in tkivu prijazno sredstvo, ki se aktivira z vlago in/ali z izločkom, in se neprekinjeno sprošča v dno rane, kjer pomaga zmanjšati površinsko napetost med odmrlim tkivom in zdravim granulacijskim tkivom ter podpira avtolitično čiščenje rane, kar zmanjša potrebo po čiščenju rane.
  • Vlažilno sredstvo: glicerin, pridobljen iz naravnih virov, ki se sočasno sprošča in prepreči, da bi se obloga sprijela z rano. Pomaga pri vleku tekočine (s hranili in rastnimi faktorji) globoko iz tkiv v dno rane in s tem pospešuje njeno celjenje. Zmanjšuje neprijeten vonj, maščobne celice ohranja žive, zmanjšuje hipergranulacijo, pomirja poškodovano tkivo in podpira avtolitično čiščenje rane.
  • Vpojno sredstvo: veže vodo iz tekočine na dnu rane v oblogo in tako v rani koncentrira naravne rastne faktorje in hranila.

Vse naštete obloge PolyMem® so na voljo tudi z dodatkom nanokristalnih delcev srebra, ki se v rano ne sproščajo.

Protibolečinsko in protivnetno delovanje

Obloga PolyMem® zavira akcijo bolečinskih dražljajev tako, da z močnim kapilarnim vlekom iz kože in podkožja vleče natrijeve ione (ki vplivajo na številne kemijske reakcije v telesu, zlasti v živčnih in mišičnih celicah) ter s tem zavira prenos bolečine po živčnih končičih, kar omili občutek bolečine.

Področja uporabe

  • Akutne rane: travmatske rane (raztrganine, vbodnine, ureznine, vsekanine, odrgnine, praske …), kirurške rane, opekline (I. in II. stopnja)
  • Kronične rane: razjede zaradi pritiska (I. – IV. stopnja), golenje razjede, venozne razjede, diabetične rane, maligne kožne rane, rane zaradi bulozne epidermolize, herpes zoster (pasavec) …

Prednosti

  • Zmanjšajo občutek bolečine.
  • Rano vlažijo, čistijo, polnijo in ščitijo pred izsušitvijo.
  • Močno vežejo izločke.
  • Obloge PolyMem® se ne zlepijo z dnom rane, kar zmanjša bolečino ob menjavah obloge.
  • Z uporabo obloge PolyMem® se zmanjša potreba po čiščenju rane med menjavo obloge.

Video navodila za uporabo: TUKAJ

Na nakup: TUKAJ

HITRO ZMANJŠANJE BOLEČINE

Obloga PolyMem® s svojo tehnologijo zavira akcijo bolečinskih dražljajev, ki se širijo po živčnih končičih. To se zelo hitro občuti pri zelo bolečih kroničnih ranah.

Protibolečinsko in protivnetno delovanje obloge PolyMem® je podprto s študijami primerov, ki pa niso vključevali le ran ampak tudi poškodbe zaradi topih udarcev pri nepoškodovani koži in športne poškodbe (npr. zvin). Tudi v teh primerih je bilo dokazano občutno zmanjšanje vnetne reakcije že v nekaj urah po poškodbi.

Program zvestobe
"ZA LAŽJE ŽIVLJENJE"
Sledite nam na Facebooku

IZ NAŠE SPLETNE TRGOVINE

Oglejte si tudi

Scroll to Top