Obloge za rane

Sterilne obloge za rane PolyMem® imajo v svoji strukturi vezane aktivne učinkovine, ki zavirajo širjenje vnetja v zdravo okolno tkivo ter pospešujejo celjenje ran.  

Sestava oblog PolyMem®

Hidrofilna polimerna membrana, ki ima v svojem matriksu v določenem razmerju vgrajene aktivne učinkovine:

 • Sredstvo za čiščenje je površinsko aktivno, blago, netoksično in tkivu prijazno sredstvo, ki se aktivira z vlago in/ali z izločkom. Neprekinjeno se sprošča v ležišče rane in zmanjšuje površinsko napetost med odmrlim tkivom in zdravim granulacijskim tkivom ter podpira avtolitično čiščenje rane. Sredstvo za čiščenje rane  zmanjšuje potrebo po njenem čiščenju.
 • Vlažilno sredstvo, glicerin,  se sprošča v rano, preprečuje sprijemanje obloge z rano, pomaga pri vleku tekočine globoko iz tkiv v ležišče rane in tako pospešuje njeno celjenje. Zmanjšuje neprijeten vonj rane, maščobne celice ohranja žive, zmanjšuje hipergranulacijo, pomirja poškodovano tkivo in podpira avtolitično čiščenje rane.
 • Visokovpojna sredstva vežejo vodo iz tekočine v ležišču rane v oblogo. Tako v rani koncentrirajo naravne rastne faktorje in hranila.
 • Obloge so na zunanji strani prevlečene s tankim polprepustnim poliuretanskim filmom, ki prepušča pline in hlape, ne prepušča pa tekočin in bakterij. Tako zagotavlja primerno ravnovesje vlažnosti izpostavljenega tkiva rane in zmanjša nevarnost kontaminacije. Film je prosojen, zato je možno opazovati, kako se obloga polni z izločkom in se lažje odločiti, kdaj jo zamenjati.
  Polnila niso prevlečena s polprepustnim filmom.
 • Obloge za rane PolyMem® Silver je priporočeno uporabiti, ko je prisotno zakasnelo celjenje rane, ob znakih okužbe, če je povečana mikrobna obremenitev ali ko so pri pacientu prisotni dejavniki tveganja okužbe. Obloge vsebujejo vezane izjemno drobne delce srebra, ki ne puščajo madežev na koži. Srebro deluje znotraj obloge in ščiti pred mikrobno kontaminacijo. Približna vsebnost srebra na površino obloge je 124 μg/cm² za PolyMem® Silver, 186 μg/cm² za PolyMem® WIC® Silver in PolyMem® WIC® Silver Rope ter 207 μg/cm² za PolyMem® MAX® Silver.

Vse naštete obloge PolyMem® so na voljo tudi z dodatkom nanokristalnih delcev srebra, ki se v rano ne sproščajo.

Obloge se uporabljajo kot primarne, sekundarne ali kombinirane primarne in sekundarne.

Protibolečinsko delovanje

 • Obloge PolyMem® pomagajo pri zmanjšanju nociceptivne bolečine in bolečine zaradi oskrbe rane. Akcijo
  bolečinskih receptorjev zavirajo tako, da z močnim kapilarnim vlekom iz kože in podkožja vsrkavajo natrijeve ione ter s tem zavirajo prenos bolečine po živčnih končičih, kar omili občutek bolečine.
 • Obloge PolyMem® se ne sprimejo z dnom rane, kar zmanjša bolečino ob oskrbi oz. menjavi obloge.

Področja uporabe

 • Akutne rane: travmatske rane (raztrganine, vbodnine, ureznine, vsekanine, odrgnine, praske …), kirurške rane, opekline (I. in II. stopnja)
 • Kronične rane: razjede / poškodbe zaradi pritiska (I. – IV. stopnja), golenje razjede, venozne razjede, diabetične rane, maligne kožne rane, rane zaradi bulozne epidermolize idr.

Prednosti PolyMem®

 • Rano vlažijo, čistijo, polnijo in ščitijo pred izsušitvijo.
 • Močno vežejo izločke.
 • Se ne sprimejo z rano.
 • Zmanjšajo občutek bolečine.
 • Z uporabo obloge PolyMem® se zmanjša potreba po čiščenju rane med menjavo obloge.

Pomembno

 • Zaradi močnega vleka je v prvih dneh po namestitvi obloge možen močno povečan izloček iz rane (kar je
  pozitivni učinek), zato je treba v prvih nekaj dneh oblogo pogosteje menjati ali izbrati bolj vpojno različico
  (npr. PolyMem® MAX®).
 • Oblogo se zamenja, ko izloček doseže na zunanji strani obloge zarisan rob rane oziroma najkasneje po 7
  dneh uporabe. Z redno menjavo obloge se prepreči maceracija okolne kože.
 • Pred namestitvijo obloge natančno preberite navodila za uporabo.

Video navodila za uporabo: TUKAJ

Na nakup: TUKAJ

HITRO ZMANJŠANJE BOLEČINE

Obloga PolyMem® s svojo tehnologijo zavira akcijo bolečinskih dražljajev, ki se širijo po živčnih končičih. To se zelo hitro občuti pri zelo bolečih kroničnih ranah.

Protibolečinsko in protivnetno delovanje obloge PolyMem® je podprto s študijami primerov, ki pa niso vključevali le ran ampak tudi poškodbe zaradi topih udarcev pri nepoškodovani koži in športne poškodbe (npr. zvin). Tudi v teh primerih je bilo dokazano občutno zmanjšanje vnetne reakcije že v nekaj urah po poškodbi.

Program zvestobe
"ZA LAŽJE ŽIVLJENJE"
Sledite nam na Facebooku

IZ NAŠE SPLETNE TRGOVINE

Oglejte si tudi

Scroll to Top