za lažje življenje

Brezplačna številka
080 18 80

Spoštovani,
obveščamo vas, da je v trgovini od 13. marca 2020 do nadaljnjega spremenjen način izdajanja blaga.

Vsa naročila lahko v ponedeljek, torek in četrtek, od 8.00-15.00, v sredo, od 10.00-17.00 in v petek, od 7.00-14.00, opravite v spletni trgovini zaloker-zaloker.si, preko e-pošte trgovina@zaloker-zaloker.si, SMS na 041 663 460 ali nas pokličete na brezplačno številko 080 18 80. V primeru osebnega obiska trgovine, morate imeti na sebi zaščitno masko in si pred vstopom v trgovino razkužiti roke.
Uporabnike inzulinskih črpalk in drugih naprav Medtronic obveščamo, da za tehnična vprašanja najprej pokličete na številko dežurnega telefona.
Od 16. marca 2020 veljajo tudi dodatni poostreni ukrepi pri dostavi in izročanju pošiljk Pošte Slovenije. Kateri, si lahko preberete tukaj.

VEČ INFORMACIJ ZA PODPORO UPORABNIKOM – TUKAJ.

Obloge za rane

Obloga za rane PolyMem® je edinstvena vpojna obloga, ki ima v svoji strukturi vezane aktivne učinkovine. PolyMem® pospešuje celjenje ran in obenem občutno blaži bolečino.

Sestava oblog PolyMem®

Hidrofilna polimerna membrana, ki ima v svojem matriksu v določenem razmerju vgrajene aktivne učinkovine:

  • Čistilno sredstvo: blago, netoksično in tkivu prijazno sredstvo, ki se aktivira z vlago in/ali z izločkom, in se neprekinjeno sprošča v ležišče rane, kjer pomaga zmanjšati površinsko napetost med odmrlim tkivom in zdravim granulacijskim tkivom ter podpira avtolitično čiščenje rane, kar zmanjša potrebo po čiščenju rane.
  • Vlažilno sredstvo: glicerin, pridobljen iz naravnih virov, ki se sočasno sprošča in prepreči, da bi se obloga sprijela z rano. Pomaga pri vleku tekočine (s hranili in rastnimi faktorji) globoko iz tkiv v ležišče rane in s tem pospešuje njeno celjenje. Zmanjšuje neprijeten vonj, maščobne celice ohranja žive, zmanjšuje hipergranulacijo, pomirja poškodovano tkivo in podpira avtolitično čiščenje rane.
  • Vpojno sredstvo: veže vodo iz tekočine v posteljici rane v oblogo in tako v rani koncentrira naravne rastne faktorje in hranila.

Vse naštete obloge PolyMem® so na voljo tudi z dodatkom srebra.

Protibolečinsko in protivnetno delovanje

Obloga PolyMem® zavira akcijo bolečinskih dražljajev tako, da z močnim kapilarnim vlekom iz kože in podkožja vleče natrijeve ione (ki vplivajo na številne kemijske reakcije v telesu, zlasti v živčnih in mišičnih celicah) ter s tem zavira prenos bolečine po živčnih končičih, kar omili občutek bolečine.

Področja uporabe

  • Akutne rane: travmatske rane (raztrganine, vbodnine, ureznine, vsekanine, odrgnine, praske …), kirurške rane, opekline (I. in II. stopnja)
  • Kronične rane: razjede zaradi pritiska (I. – IV. stopnja), golenje razjede, venozne razjede, diabetične rane, maligne kožne rane, rane zaradi bulozne epidermolize, herpes zoster (pasavec) …

Prednosti

  • Zmanjšajo občutek bolečine.
  • Rano vlažijo, čistijo, polnijo in ščitijo pred izsušitvijo.
  • Močno vežejo izločke.
  • Obloge PolyMem® se ne zlepijo z ležiščem rane, kar zmanjša bolečino ob menjavah obloge.
  • Z uporabo obloge PolyMem® se zmanjša potreba po čiščenju rane med menjavo obloge.

HITRO ZMANJŠANJE BOLEČINE

Obloga PolyMem® s svojo tehnologijo zavira akcijo bolečinskih dražljajev, ki se širijo po živčnih končičih. To se zelo hitro občuti pri zelo bolečih kroničnih ranah.

Protibolečinsko in protivnetno delovanje obloge PolyMem® je podprto s študijami primerov, ki pa niso vključevali le ran ampak tudi poškodbe zaradi topih udarcev pri nepoškodovani koži in športne poškodbe (npr. zvin). Tudi v teh primerih je bilo dokazano občutno zmanjšanje vnetne reakcije že v nekaj urah po poškodbi.

Program zvestobe
"ZA LAŽJE ŽIVLJENJE"
Sledite nam na Facebooku

IZ NAŠE SPLETNE TRGOVINE

Oglejte si tudi

EPUAP: Razjeda zaradi pritiska - Čas je za premik
Kaj je PolyMem?
PolyMem - kako deluje
Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll to Top