za lažje življenje

Oviran dostop in sprememba prometnega režima na Kajuhovi ulici

Zaradi rekonstrukcije Kajuhove ulice od Rožičeve do Šmartinske ceste, bo do predvidoma 31. julija 2021 oviran promet. Spremenjen prometni režim ovira dostop do našega podjetja in parkiranje.

Prosimo vas, da v kolikor lahko, vsa naročila potrošnega materiala oddate po telefonu (01 587 40 90) ali spletni pošti (trgovina@zaloker-zaloker.si), nakupe pa opravite v naši spletni trgovini. V primeru osebnega obiska vam svetujemo parkiranje v okolici.

Zahvaljujemo se za razumevanje!

Obloge za rane

Obloga za rane PolyMem® je edinstvena vpojna obloga, ki ima v svoji strukturi vezane aktivne učinkovine. PolyMem® pospešuje celjenje ran in obenem občutno blaži bolečino.

Sestava oblog PolyMem®

Hidrofilna polimerna membrana, ki ima v svojem matriksu v določenem razmerju vgrajene aktivne učinkovine:

  • Čistilno sredstvo: blago, netoksično in tkivu prijazno sredstvo, ki se aktivira z vlago in/ali z izločkom, in se neprekinjeno sprošča v ležišče rane, kjer pomaga zmanjšati površinsko napetost med odmrlim tkivom in zdravim granulacijskim tkivom ter podpira avtolitično čiščenje rane, kar zmanjša potrebo po čiščenju rane.
  • Vlažilno sredstvo: glicerin, pridobljen iz naravnih virov, ki se sočasno sprošča in prepreči, da bi se obloga sprijela z rano. Pomaga pri vleku tekočine (s hranili in rastnimi faktorji) globoko iz tkiv v ležišče rane in s tem pospešuje njeno celjenje. Zmanjšuje neprijeten vonj, maščobne celice ohranja žive, zmanjšuje hipergranulacijo, pomirja poškodovano tkivo in podpira avtolitično čiščenje rane.
  • Vpojno sredstvo: veže vodo iz tekočine v posteljici rane v oblogo in tako v rani koncentrira naravne rastne faktorje in hranila.

Vse naštete obloge PolyMem® so na voljo tudi z dodatkom srebra.

Protibolečinsko in protivnetno delovanje

Obloga PolyMem® zavira akcijo bolečinskih dražljajev tako, da z močnim kapilarnim vlekom iz kože in podkožja vleče natrijeve ione (ki vplivajo na številne kemijske reakcije v telesu, zlasti v živčnih in mišičnih celicah) ter s tem zavira prenos bolečine po živčnih končičih, kar omili občutek bolečine.

Področja uporabe

  • Akutne rane: travmatske rane (raztrganine, vbodnine, ureznine, vsekanine, odrgnine, praske …), kirurške rane, opekline (I. in II. stopnja)
  • Kronične rane: razjede zaradi pritiska (I. – IV. stopnja), golenje razjede, venozne razjede, diabetične rane, maligne kožne rane, rane zaradi bulozne epidermolize, herpes zoster (pasavec) …

Prednosti

  • Zmanjšajo občutek bolečine.
  • Rano vlažijo, čistijo, polnijo in ščitijo pred izsušitvijo.
  • Močno vežejo izločke.
  • Obloge PolyMem® se ne zlepijo z ležiščem rane, kar zmanjša bolečino ob menjavah obloge.
  • Z uporabo obloge PolyMem® se zmanjša potreba po čiščenju rane med menjavo obloge.

HITRO ZMANJŠANJE BOLEČINE

Obloga PolyMem® s svojo tehnologijo zavira akcijo bolečinskih dražljajev, ki se širijo po živčnih končičih. To se zelo hitro občuti pri zelo bolečih kroničnih ranah.

Protibolečinsko in protivnetno delovanje obloge PolyMem® je podprto s študijami primerov, ki pa niso vključevali le ran ampak tudi poškodbe zaradi topih udarcev pri nepoškodovani koži in športne poškodbe (npr. zvin). Tudi v teh primerih je bilo dokazano občutno zmanjšanje vnetne reakcije že v nekaj urah po poškodbi.

Program zvestobe
"ZA LAŽJE ŽIVLJENJE"
Sledite nam na Facebooku

IZ NAŠE SPLETNE TRGOVINE

Oglejte si tudi

Scroll to Top