za lažje življenje

Oviran dostop in sprememba prometnega režima na Kajuhovi ulici

Zaradi rekonstrukcije Kajuhove ulice od Rožičeve do Šmartinske ceste, bo do predvidoma 31. julija 2021 oviran promet. Spremenjen prometni režim ovira dostop do našega podjetja in parkiranje.

Prosimo vas, da v kolikor lahko, vsa naročila potrošnega materiala oddate po telefonu (01 587 40 90) ali spletni pošti (trgovina@zaloker-zaloker.si), nakupe pa opravite v naši spletni trgovini. V primeru osebnega obiska vam svetujemo parkiranje v okolici.

Zahvaljujemo se za razumevanje!

Nevromodulacija

Nevromodulacija je skupno ime za različne oblike terapij, s katerimi na določen način vplivamo na  živčni sistem.

Med nevromodulacijske terapije tako uvrščamo različne oblike stimulacije oziroma draženja živčnega sistema z blagimi električnimi signali za zdravljenje kronične neobvladljive bolečine in motenj gibanja kot tudi intratekalno baklofensko terapijo za zdravljenje močne spastičnosti.

Kot terapija se učinkovito uporablja za zdravljenje kronične neobvladljive bolečine.

Poznamo več oblik nevrostimulacije:

  • Stimulacija zadnjih stebričkov hrbtenjače ali Spinal Cord Stimulation (SCS), kjer z blagimi električnimi signali dražimo določen del hrbtenjače oziroma zadnje stebričke hrbtenjače in pri tem prekinemo bolečinsko pot od hrbtenjače do možganov.
  • Stimulacija perifernih živcev ali Peripheral Nerve Stimulation (PNS), kjer z blagimi električnimi signali dražimo točno določen živec za ublažitev bolečine lokalno.

ZDRAVLJENJE

Nevrostimulacija je primerna terapija za bolnike z motnjami gibanja in kronično bolečino, pri katerih so že izčrpane vse možnosti zdravljenja s tabletami pri različnih boleznih.

Globoka možganska stimulacija je primerna terapija za bolnike z motnjami gibanja, pri katerih so že izčrpane vse možnosti zdravljenja s tabletami pri boleznih, kot so Parkinsonova bolezen, esencialni tremor, primarna distonija.

Zdravljenje z baklofensko črpalko se učinkovito uporablja za lajšanje močne spastičnosti, ki je posledica različnih bolezni ali poškodb pri bolnikih, pri katerih so že izčrpane vse možnosti zdravljenja spastičnosti s tabletami pri boleznih, kot so multipla skleroza, poškodbe hrbtenjače, možganske poškodbe, možganska kap, cerebralna paraliza.

VEČ INFORMACIJ
in
NAVODILA ZA UPORABO

Sledite nam na Facebooku

Oglejte si tudi

Scroll to Top