za lažje življenje

Brezplačna številka
080 18 80

Spoštovani,
obveščamo vas, da je v trgovini od 13. marca 2020 do nadaljnjega spremenjen način izdajanja blaga.

Vsa naročila lahko v ponedeljek, torek in četrtek, od 8.00-15.00, v sredo, od 10.00-17.00 in v petek, od 7.00-14.00, opravite v spletni trgovini zaloker-zaloker.si, preko e-pošte trgovina@zaloker-zaloker.si, SMS na 041 663 460 ali nas pokličete na brezplačno številko 080 18 80. V primeru osebnega obiska trgovine, morate imeti na sebi zaščitno masko in si pred vstopom v trgovino razkužiti roke.
Uporabnike inzulinskih črpalk in drugih naprav Medtronic obveščamo, da za tehnična vprašanja najprej pokličete na številko dežurnega telefona.
Od 16. marca 2020 veljajo tudi dodatni poostreni ukrepi pri dostavi in izročanju pošiljk Pošte Slovenije. Kateri, si lahko preberete tukaj.

VEČ INFORMACIJ ZA PODPORO UPORABNIKOM – TUKAJ.

Nevromodulacija

Težave oziroma simptome Parkinsonove bolezni lahko razdelimo v dve skupini. V prvo uvrščamo simptome, povezane z gibanjem, v drugo pa tiste, ki niso povezani z gibanjem (motorični in nemotorični znaki).

Motorični simptomi vključujejo tresavico/tresenje (tremor), upočasnjenost gibanja (bradikinezija) in mišično togost (rigidnost), nezmožnost gibanja (akinezija), podrsavajočo hojo in sklonjeno držo. Nemotorični simptomi vključujejo motnje spanja, zapeko (konstipacija), izgubo vonja, depresijo, motnje spolnosti in tesnobo (anksioznost).

Parkinsonova bolezen se pri vsakem posamezniku odraža nekoliko drugače, tako da ima vsakdo svoje značilne simptome. Ti se lahko pojavijo pri kateri koli starosti, vendar pa je ob pojavu bolezenskih znakov povprečna starost okoli 60 let. Bolezen je pri ljudeh pred 30. letom starosti redka.

Simptomi Parkinsonove bolezni vplivajo na kakovost življenja. Gre za napredujočo bolezen, kar pomeni, da se težave sčasoma večajo, toda večina ljudi lahko ob ustreznem zdravljenju še mnogo let nadaljuje s svojimi običajnimi aktivnostmi. Pomembno je, da se, takoj ko opazimo znake in simptome Parkinsonove bolezni, odpravimo k zdravniku ter preverimo možnosti zdravljenja.

>> Več o bolezni si lahko preberete TUKAJ (v angleškem jeziku)

ZDRAVLJENJE

Nevrostimulacija je primerna terapija za bolnike z motnjami gibanja in kronično bolečino, pri katerih so že izčrpane vse možnosti zdravljenja s tabletami pri različnih boleznih.

Globoka možganska stimulacija je primerna terapija za bolnike z motnjami gibanja, pri katerih so že izčrpane vse možnosti zdravljenja s tabletami pri boleznih, kot so Parkinsonova bolezen, esencialni tremor, primarna distonija.

ZA VEČ INFORMACIJ
in
NAVODILA ZA UPORABO

kliknite na:

Sledite nam na Facebooku

Oglejte si tudi

DBS - Parkinsonova bolezen
Parkinsonova bolezen
DBS terapija
Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll to Top