Obloge za rane

Obloga za rane MEDCu z bakrom

MEDCu antimikrobne obloge z impregniranimi delci bakrovega oksida vpijajo izločke iz rane, ščitijo pred zunanjo kontaminacijo in kontaminacijo obloge, kar zmanjšuje tveganje za kokužbo rane.

Sterilne obloge MEDCu so zasnovane za nameščanje neposredno na površino rane. Zaradi neprekinjenega sproščanja bakrovih ionov ima obloga močne antimikrobne lastnosti. Obloge MEDCu so visoko učinkovite proti širokemu spektru mikroorganizmov, vključno z bakterijami, ki so odporne na antibiotik, kot sta VRE in MRSA.

Sestava oblog MEDCu

Antimikrobne obloge za rane z bakrovim oksidom MEDCu so vpojne dvo- ali trislojne, sterilne, mehke obloge za rane za enkratno uporabo, sestavljene iz:

  • Notranjega vpojnega sloja iz celuloze in poliestra, ki vsebuje bakrov oksid.
  • Enega ali dveh zunanjih neagresivnih netkanih polipropilenskih slojev, ki vsebujeta bakrov oksid.

Obloga za rane je lahko z ali brez lepilne obrobe.

Indikacije

Antimikrobne obloge za rane MEDCu z bakrovim oksidom so indicirane za oskrbo ran in zagotavljanje antimikrobne pregrade. Obloge se uporabljajo lokalno in so v neposrednem stiku z rano. Indikacije:

  • Lokalna oskrba površinskih ran, manjših prask, odrgnin in raztrganin (laceracij).
  • Rane z delno ali popolno izgubo mehkega tkiva, razjede zaradi pritiska (I. do IV. stopnje), diabetične razjede, venske razjede, arterijske razjede, opekline 1. in 2. stopnje, kirurške rane, mesta žilnega dostopa ali periferne infuzije, akutne rane in mesta ortopedskih zunanjih zatičev.

Prednosti uporabe

  • Zaradi neprekinjenega sproščanja bakrovih ionov ima obloga močne antimikrobne lastnosti.
  • Obloge MEDCu so visoko učinkovite proti širokemu spektru mikroorganizmov, vključno z bakterijami, ki so odporne na antibiotik, kot sta VRE in MRSA.
  • Baker stimulira regeneracijo kože in celjenje rane, deluje antimikrobno, antimikotično in antiviralno ter ne povzroča rezistence.

Opozorilo
Pri namestitvi in menjavi oblog vedno ravnajte skladno z navodili za uporabo.
Ne uporabljati v primeru preobčutljivosti na baker.
Pogostost menjave oblog se lahko razlikuje glede na stanje rane in presojo zdravnika.

MedCu obloge
MedCu-obloga-trans_429

UČINKOVITA ZAŠČITA RANE PRED KONTAMINACIJO

MEDCu antimikrobne obloge z impregniranimi delci bakrovega oksida vpijajo izločke iz rane, ščitijo pred kontaminacijo obloge in služijo kot pregrada pred zunanjo kontaminacijo, kar zmanjšuje tveganje za kontaminacijo rane.

Program zvestobe
"ZA LAŽJE ŽIVLJENJE"
Sledite nam na Facebooku