8 namigov za točne rezultate meritev v vročih dneh

Ena najpogostejših napak je izpostavitev pripomočkov visoki temperaturi, najpogosteje v avtomobilu. A to ni edino mesto, na katerega pogosto pozabimo. Pripomočke nosimo tudi v torbah ali nahrbtnikih, ki jih nehote odložimo na pregreto površino ali izpostavimo neposrednim sončnim žarkom. Tudi doma lahko pozabimo, da smo jih odložili na soncu izpostavljeno okensko polico, mizico na balkonu ali na vrtu.

Če so bili vaši pripomočki izpostavljeni vročini, jih prestavite v prostor s sobno temperaturo, kar je predvsem pomembno za testne lističe, glukozne senzorje in inzulin. Pripomočke prenesite na sobno temperaturo in pred uporabo počakajte, da se njihova temperatura počasi prilagodi sobni. Ob uporabi bodite posebej pozorni na rezultate vaših meritev. Večja odstopanja so lahko posledica poškodbe reagenta na testnem lističu ali glukoznem senzorju oziroma spremembe inzulina zaradi vpliva visoke temperature.

Kako ravnati, če smo pripomočke izpostavili vročini?

  1. Če ste pripomočke izpostavili vročini, jih ne ohlajajte v hladilniku.
  2. Če merilnik pregrejete, ga pustite 20 minut na sobni temperaturi in šele potem izmerite glukozo v krvi.
  3. Če pregrejete testne lističe lahko pride do poškodbe reagenta in posledično odstopanja rezultatov meritev. Če rezultat meritve očitno odstopa, testne lističe zamenjajte in meritev ponovite z novimi lističi.
  4. Če ste za dlje časa vročini izpostavili inzulinsko črpalko priporočamo menjavo infuzijskega seta, rezervoarja in inzulina.
  5. Če ste na poti in pripomočke hranite v hladilni torbi pazite, da pripomočki ne bodo nameščeni neposredno na hladilnem telesu.
  6. Preverjajte roke uporabnosti pripomočkov.
  7. Pripomočke vedno hranite tako, kot je navedeno v navodilih za uporabo.
  8. V primeru težav se obrnite na nas: 01 587 40 90
Scroll to Top