za lažje življenje

Spoštovani!

Zaradi zaščitnih ukrepov širjenja virusa Covid-19 in za namen ohranjanja zdravja vas prijazno vabimo, da nakupe opravite v naši spletni trgovini, naročila potrošnega materiala pa oddate na e-naslov trgovina@zaloker-zaloker.si, ali pošljete SMS na 041 663 460 oziroma nas pokličete na številko 01 587 40 90.

Zaloker & Zaloker d.o.o.

Nujno varnostno obvestilo: Daljinski upravljalnik MiniMed™ (MMT-500 ali MMT-503) – odpoklic

Obveščamo vas, da je družba Medtronic izdala varnostno obvestilo – odpoklic za daljinski upravljalnik MiniMed™, ki se povezuje z inzulinskimi črpalkami MiniMed™ 508 in črpalkami družine MiniMed™ Paradigm™.

Maja 2018 je zunanji raziskovalec kibernetske varnosti zaznal morebitno tveganje, povezano z inzulinskimi črpalkami MiniMed™ 508 in črpalkami družine MiniMed™ Paradigm™, kadar uporabnik za upravljanje črpalke uporablja daljinski upravljalnik. Družba Medtronic je to nujno varnostno obvestilo prvič izdala avgusta 2018, zdaj pa ga je razširila na vse uporabnike, za katere meni, da morda še vedno uporabljajo inzulinsko črpalko MiniMed™ 508 ali črpalko družine MiniMed™ Paradigm™, in ki so morda prejeli daljinski upravljalnik.

Daljinske upravljalnike, ki so predmet varnostnega obvestila, smo v Sloveniji zadnjič naročili leta 2013 in jih uporabnikom izdajali le na zahtevo, saj je proizvajalec zagotovil s črpalko povezan merilnik glukoze v krvi, pri čemer je omenjeni daljinski upravljalnik postal v veliki meri neaktualen. Ker pa je mogoče, da ima nekaj uporabnikov daljinski upravljalnik še pri sebi, obveščamo vse uporabnike črpalk Paradigm™, ki ste ga morda prejeli.

Če uporabljate daljinski upravljalnik, ga takoj prenehajte uporabljati in prekinite povezavo ter onemogočite funkcijo daljinskega upravljalnika. Daljinski upravljalnik vrnite na naš naslov.

Prosimo vas, da najkasneje do 15. 11.2021 izpolnite obrazec na naši spletni strani in sporočite svojo odločitev glede vračila daljinskega upravljalnika. Če ga nimate več, vas vljudno prosimo, da vseeno izpolnite obrazec. Izpolnjevanje obrazca vam bo vzelo le nekaj minut.

⇒ Povezava do obrazca: TUKAJ
⇒ Celotno varnostno obvestilo si preberite TUKAJ.

Scroll to Top