za lažje življenje

Poškodbe pri zimskih aktivnostih

Najbolj priljubljene aktivnosti v zimskem času so smučanje, tek na smučeh, drsanje in tudi zimsko pohodništvo.

Zahtevnejša in aktivna telesna vadba obremeni telo in pri tem se lahko pojavijo bolečine, ki jih pogosto spremljajo večje ali manjše poškodbe. Pri smučanju je pogosta bolečina zaradi pritiska smučarskega čevlja na golen, pri teku na smučeh si nehote natrgamo stegenske mišice, pri hoji pa si odrgnemo kožo in dobimo žulje.

Nepripravljenost, pretiravanje in nepravilna izvedba obremenjujejo telo, predvsem, mišice, vezi in sklepe, kar rado pripelje večjih poškodb, kot so:

  • udarci in odrgnine,
  • poškodbe kolen, vezi in meniskusa,
  • poškodbe ramenskega obroča,
  • poškodbe mišic,
  • izpahi, zvini in raztrganine,
  • zlomi,
  • omrzline.

Če se vam pripeti katerakoli od naštetih ali njim podobnih poškodb ukrepajte, kolikor hitro lahko, naj se zdi poškodba še tako majhna in nepomembna. Dodatne obremenitve poškodovanega predela lahko stanje zelo poslabšajo in na videz nedolžna bolečina lahko opozarja na resnejšo poškodbo. V primeru takojšnjega ukrepanja je zdravljenje poškodovanega predela lahko hitrejše in bolj učinkovito. Večja poškodba zahteva posvet z zdravnikom, uvedbo zdravljenja in po potrebi tudi rehabilitacijo. Pri manjših poškodbah pa si lahko pomagamo sami.

Obloge PolyMem® za zmanjšanje bolečine in hitro celjenje

Hitro učinkovite obloge PolyMem® so primerne za vse vrste poškodb tkiva in delujejo protibolečinsko. Obloge so sterilne in na voljo v različnih velikostih. Menjava oblog je neboleča in preprosta, saj se ne sprimejo z rano.

Za manjše poškodbe, kot so na primer žulji in odrgnine sta na voljo obliža PolyMem® Dot in PolyMem® Island, ki učinkovito pospešujeta celjenje in lajšata bolečino.

>> Več o delovanju PolyMem® oblog si preberete TUKAJ.

Scroll to Top