za lažje življenje

Sodobne obloge za rane omogočajo hitrejše celjenje

Rana je širok pojem, ki zajema poškodbo tkiv vse od površinskih odrgnin kožne povrhnjice do globokih ran, ki segajo skozi več plasti kože in podkožnih tkiv. Rane na splošno delimo na akutne in kronične. Kronična rana je rana, ki se ne zaceli v 8 tednih. Najpogosteje se pojavi kot razjeda na nogah in je posledica venskih in arterijskih zapletov ter zapletov zaradi sladkorne bolezni. Kronična rana se pojavi tudi zaradi pritiska, imenujemo pa jo preležanina.

Oskrba ran nekoč in danes

Načini oskrbe ran so se skozi zgodovino spreminjali in klasično oskrbo rane z bombažno gazo in fiziološko raztopino počasi nadomeščajo sodobne obloge. Te so rezultat strokovnih raziskav ter plod tehnološkega razvoja materialov. Rešile so številne pomanjkljivosti klasične oskrbe ran, saj vzdržujejo vlažno okolje ter primerno temperaturo. Sodobne obloge pospešujejo celjenje, se ne sprimejo z rano, so vpojne za morebitne izločke iz rane, “dihajo” ter uničujejo bakterije. Sodobne obloge ni potrebno menjavati vsak dan, kar omogoča nemoten proces celjenja rane.

Polymem® obloga čisti, vlaži, polni in srka

Sodobne obloge Polymem® lahko uporabljamo v celotnem procesu zdravljenja različnih ran: preležanin, ulkusov, kirurških ran, opeklin prve in druge stopnje ipd. Polymem® je monoterapija, kar pomeni uporabo ene same obloge, brez dodatkov, skozi celoten proces, od začetka zdravljenja do popolne zacelitve tkiva.

Polymem® oblogo lahko uporabljamo do sedem dni, saj omogoča vpogled v stanje rane ter vsebuje glicerin, ki neguje poškodovano tkivo, s tem pa lajša bolečino. Obloga ustvarja vlažno okolje v rani, ki spodbuja regeneracijo celic. Odstranjevanje obloge Polymem® je nežno in neboleče, ob menjavi pa rane ni potrebno čistiti, saj izločki skupaj z bakterijami ostanejo ujeti v oblogi in jih tako odstranimo skupaj z njo.

Scroll to Top