za lažje življenje

Nujno varnostno obvestilo: Pritrditveni obroček inzulinske črpalke MiniMed™ serije 600 – FA896, faza II, odpoklic

To obvestilo velja za inzulinske črpalke MiniMed™ 640G in MiniMed™ 670G s prozornim pritrditvenim obročkom (O-ring). Družba Medtronic je o tem prvič poročala novembra 2019 in podala navodila za pregled črpalke in preverjanje, ali je pritrditveni obroček poškodovan, ter navodila za stik z našo družbo Zaloker & Zaloker d.o.o., če je pritrditveni obroček videti zrahljan ali poškodovan oziroma je odpadel.

Inzulinska črpalka MiniMed™ serije 600 ima na ohišju prozoren obroček, v katerega se pravilno in čvrsto v črpalko vstavi rezervoar ki pravilno in čvrsto pritrdi rezervoar v črpalko. Ob fizični poškodbi (npr. padcu, udarcu ipd.) se ta obroček lahko poškoduje, zaradi česar rezervoar ni več pravilno vstavljen v črpalko, to pa lahko vodi do nepravilnega dovajanja inzulina.

Medtronic bo vse omenjene sisteme, ki imajo prozorni obroček, zamenjal z enakim modelom, ki ima črn obroček, ne glede na status garancije in tudi v primeru, če obroček ni poškodovan. Črn obroček je bolj vzdržljiv in bolje prenese morebiten padec ali udarec ob trdo površino.

Podrobna navodila glede postopka brezplačne menjave bodo uporabniki sistemov, ki so predmet tega obvestila, prejeli v nekaj dneh po elektronski ali navadni pošti.

Celotno varnostno obvestilo si preberite TUKAJ.
Povezava do obrazca za prijavo menjave: TUKAJ.

 

Medtronic Adriatic d.o.o.

Scroll to Top