Zasedanje o sprejetju strokovnih kriterijev za odobritev inzulinske črpalke s povezanim sistemom za neprekinjeno merjenje glukoze

Včeraj je zasedal parlamentarni Odbor za zdravstvo, ki je pozval ZZZS, da pristopi k čimprejšnji obravnavi in sprejetju strokovnih kriterijev za odobritev inzulinske črpalke s povezanim sistemom za neprekinjeno merjenje med pravice obveznega zdravstvenega zavarovanja in razširitev pravice do neprekinjenega merjenja glukoze.

Časovnica omenjenega postopka oziroma začetek veljavnosti ni znan, zato se za več informacij obrnite na ZZZS.

Do spremembe Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja (OZZ) velja za pridobitev sistema MiniMed 780G doplačilo v višini 2.500 EUR, ob sočasni pravici ZZZS do inzulinske črpalke ter sistema za kontinuirano merjenje.

Zavedamo se, da se boste mnogi odločili, da boste počakali na sprejetje novih pravil OZZ. Nekaterim med vami se je garancijska doba 4-ih let med tem že iztekla ali se bo iztekla v kratkem. V tem primeru vam za obdobje čakanja, v okviru garancije ne pripada nadomestna črpalka. V tem času se ob okvari lahko odločite za najem črpalke v znesku 3 EUR/dan* ali za podaljšano garancijo v znesku 250 EUR (za obdobje do največ 1. 6. 2021).

*Število črpalk za namen izposoje je omejeno.

Scroll to Top