za lažje življenje

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo podjetje Zaloker & Zaloker d.o.o. v petek, 6. januarja 2023 zaprto zaradi inventure trgovine in del na komunikacijskih procesih.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Zakaj uporabljati aplikacijo CONTOUR DIABETES?

Pametna merilnika CONTOUR®NEXT in CONTOUR®NEXT ONE, ki omogoča brezžično povezavo s telefonom, se samodejno povežeta z aplikacijo CONTOUR®DIABETES prek povezave Bluetooth™, ki iz merilnika zajame izmerjene vrednosti glukoze v krvi.


Aplikacija zbira, hrani in analizira uporabnikove meritve glukoze v krvi, prejete iz merilnika. Tako omogoča prepoznavo vzorcev in trendov za boljše razumevanje samovodenja sladkorne bolezni in umeščanje le-tega v kontekst.

Posamezniki s sladkorno boleznijo imajo lahko težave z uvajanjem in vzdrževanjem sprememb, ki lahko koristijo njihovemu zdravju. Aplikacija CONTOUR®DIABETES na podlagi dokazanih načel vedenjske vede zagotavlja prilagojeno podporo, učenje in razvijanje veščin.

Funkcije aplikacije CONTOUR®DIABETES

Izredno intuitivna, na uporabnika osredotočena mobilna aplikacija – preprosta za uporabo.

 • Samodejno se sinhronizira z izredno točnima merilnikoma CONTOUR®NEXT ONE in CONTOUR®NEXT ter zajame rezultate merjenja glukoze v krvi.
 • Zmožnost beleženja dogodkov, kot so obroki, aktivnosti in zdravila. Uporabniki aplikacije lahko dodajajo fotografije, opombe ali glasovne zaznamke, da izmerjene vrednosti glukoze v krvi lažje umestijo v kontekst.
 • Možnost računa v oblaku CONTOUR za upravljanje in shranjevanje podatkov.
 • Različen pogled na podatke – seznam ali modalni dnevni prikaz, ki se aktivirata s spreminjanjem usmerjenosti zaslona naprave.
 • Možnost označevanja obrokov v aplikaciji ali na merilniku.
 • Opozorila in sporočila za kritično nizke in kritično visoke vrednosti.
 • Prilagajanje nastavitev merilnika prek aplikacije, vključno z uporabniškimi nastavitvami in cilji.
 • Moji vzorci: zagotovi uporabne informacije v pravem času, ki uporabnikom pomagajo pri vodenju njihove sladkorne bolezni s pomočjo 14 pametnih vzorcev.
  Funkcija Moji vzorci prepozna vzorce v izmerjenih vrednostih glukoze v krvi, ki lahko vplivajo na zdravje posameznika s sladkorno boleznijo, ga povpraša o vzrokih za pojav teh vzorcev in ponudi nasvete, ki jim je mogoče preprosto slediti, ter koristne opomnike.
 • Načrti opomnikov za merjenje: 11 različnih načrtov opomnikov za merjenje, ki lahko uporabnikom pomagajo optimizirati merjenje ter tako zagotovijo bolj smiseln in celovit vpogled v glikemijo.
 • Prikaz inzulina in ogljikovih hidratov: možnost prikaza odmerka inzulina in ogljikovih hidratov poleg izmerjenih vrednosti glukoze v krvi na enem preprostem pogledu.
 • Poročanje: pregleden dnevnik samokontrole, ki vsebuje za 1, 2, 4 ali 12 tednov vrednosti glukoze v krvi, ogljikovih hidratov in inzulina ter omogoča osmišljene pogovore z zdravstvenim delavcem.
 • Izvoz podatkov: podatke je mogoče izvoziti kot datoteko .csv za uporabo na več različnih platformah.

Informacijsko‒motivacijsko‒vedenjski model

Model informacijskih, motivacijskih in vedenjskih veščin je koncept vedenjske vede, ki je bil raziskan za kronične bolezni, tudi za sladkorno bolezen. Prepoznava, da ljudje s sladkorno boleznijo potrebujejo uporabne informacije, motivacijo za ukrepanje in prave vedenjske veščine, da lahko uspešno spremenijo svoje samovodenje. Model IMB (ang.  Information–Motivation–Behavioral Model) je bil uporabljen za razvoj funkcije Moji vzorci.

Več o aplikaciji in zadovoljstvu uporabnikov si lahko preberete na:

Scroll to Top