Včasih potrebujemo drugo priložnost

Pogosto zbadanje je za mnoge osebe s sladkorno boleznijo ovira za redno spremljanje ravni sladkorja krvi.

Se vam kdaj zgodi, da je vzorec nanesene krvi na testni listič premajhen in naprava zahteva ponovni nanos, kar predstavlja ponovno zbadanje? Če ste odgovorili pritrdilno, se ne obremenjujte, saj še zdaleč niste edini. Študija je pokazala, da osebe s sladkorno boleznijo na testni listič pogosto nanesejo premajhen vzorec krvi, ali pa nanos izvedejo napačno. Kar 3 od 4 oseb s sladkorno boleznijo zaradi tega pri merjenju glukoze v krvi občutijo stres in nelagodje.

Sistem, ki vam omogoča drugo priložnost

Funkcija ponovnega nanosa Second-Chance® na merilniku glukoze Contour® je edinstvena, saj vam omogoča, da v času 60 sekund na isti testni listič dodate nov vzorec krvi. Tako se izognete ponovnemu zbadanju in prihranite testni listič. Funkcija tako omogoča, da lahko prihranite tudi do 100 testnih lističev na leto.

Kdaj in kako izkoristiti priložnost?

Merilnik glukoze CONTOUR®NEXT vas opozori, če je vzorec krvi na testnem lističu premajhen. Merilnik dvakrat zapiska in prikaže utripajočo kapljico krvi in znak +. Na zaslonu se začne odštevanje 60 sekund, kjer vam je omogočeno dodajanje krvi na isti testni listič. Po ponovnem nanosu krvi se vam po 5 sekundah prikaže izmerjena vrednost glukoze v krvi.

Preprost postopek ponovnega nanosa si lahko ogledate tukaj:

Več o točnih merilnikih Contour® s funkcijo ponovnega nanosa Second-Chance® Sampling


Obiščite naš YouTube kanal za video predstavitev merilnikov Contur® in navodila za uporabo

 

Sledite nam na Facebooku

 

Scroll to Top