Pomembno obvestilo: Inzulinske črpalke MiniMed Paradigm in MiniMed 508 – ranljivost na področju kibernetske varnosti

Od dobavitelja, družbe Medtronic, smo ravnokar dobili obvestilo o varnostnem ukrepu.

Ukrep se nanaša na inzulinske črpalke MiniMed 508 in na določene modele in verzije črpalk MiniMed™ Paradigm™, ki preko radijske frekvence (RF) brezžično komunicirajo z napravami, kot so merilniki glukoze v krvi, oddajniki za glukozni senzor, naprave CareLink™ USB in daljinski upravljalniki.

Strokovnjaki za varnost so identificirali potencialno ranljivost na področju kibernetske varnosti, saj potencialno obstaja možnost, da bi lahko nepooblaščena oseba s posebnimi tehničnimi veščinami in opremo potencialno poslala RF signale inzulinski črpalki ter tako spremenila nastavitve in nadzirala dovajanje inzulina. Rezultat bi lahko bila hipoglikemija (če je doveden dodaten inzulin) ali hiperglikemija (če je dovedenega premalo inzulina). Do zdaj družba Medtronic ni prejela še nobene prijave, da bi nepooblaščene osebe spreminjale nastavitve ali nadzirale dovajanja inzulina.

Modeli inzulinskih črpalk MiniMed™ Paradigm™ s programsko opremo 2.7A ali novejšo, MiniMed™640G in MiniMed™ 670G niso občutljivi na omenjeno težavo.

V naslednjih dneh bomo o tem osebno obvestili vse uporabnike omenjenih naprav. Obvestilo bodo prejeli le posamezniki, ki imajo omenjen model in verzijo naprave.

>> Preberite si obvestilo družbe Medtronic: Pomembno obvestilo Medtronic FA875

Scroll to Top