Oviran prenos podatkov meritev v aplikacijo CONTOUR DIABETES

Težave pri povezavi Bluetooth z operacijskim sistemom Android 8.0.

Če ima vaš pametni telefon samodejne posodobitve, imate lahko težave s povezovanjem z Bluetooth. Razlog temu se nahaja v jedru operacijskega sistema Android 8.0, v njegovi programski kodi in določenem protokolu. Omenjena težava oz.  »hrošč« povzroči, da telefon preneha pravilno delovati v kolikor se želi povezati z Bluetooth. S to napako se srečuje več Bluetooth naprav (prostoročne naprave, prenosni zvočniki, pametne ure itd.)

Več o težavi si lahko preberete:
>> https://www.techrepublic.com/article/upgrading-to-android-8-0-oreo-watch-out-for-these-bluetooth-issues/
>> https://www.theandroidsoul.com/fix-android-oreo-bluetooth-issues/

Težave zaradi nadgradnje pametnega telefona na verzijo Android 8.0 imajo nekateri uporabniki aplikacije CONTOUR® DIABETES, saj je onemogočen prenos podatkov  iz merilnika glukoze CONTOUR®NEXT ONE v aplikacijo. Ne gre za težavo v aplikaciji CONTOUR® DIABETES, temveč v operacijskem sistemu Android 8.0.

Google zagotavlja, da omenjene napake v verziji Android 8.1 ne bo. Samsung je težavo pri določenih modelih pametnih telefonov že odpravil (Galaxy S8, Galaxy S8+, Note 8, Galaxy S9 + in Galaxy S9), informacije, kdaj bodo to naredili drugi proizvajalci, zaenkrat ni na voljo.

Scroll to Top