Nujno varnostno obvestilo FA1249: Pokrovček baterije inzulinske črpalke MiniMed™ serije 600 in 700

Obveščamo vas, da je družba Medtronic izdala varnostno obvestilo: Pokrovček baterije inzulinske črpalke MiniMed™ serije 600 in 700

Pokrovček baterije črpalke je sestavljen iz plastičnega pokrovčka in kovinskega kontakta, ki skupaj z baterijo AA napaja črpalko. Če se kovinski kontakt razrahlja ali pade s pokrovčka baterije, lahko pride do prekinjenega kontakta baterije, zaradi česar se črpalka ne napaja. Ko črpalka zazna, da ni vira napajanja, se sproži alarm za vstavitev baterije, dovajanje inzulina pa se takoj zaustavi. Po 10 minutah se zvok alarma lahko spremeni v sireno in črpalka se izklopi.

Pri redni menjavi baterije preglejte kovinski kontakt na pokrovčku baterije črpalke in preverite, ali je razrahljan, poškodovan oz. manjka. Če kontakt pokrovčka baterije ni poškodovan, črpalko še naprej uporabljajte in pri menjavi baterije preverite, ali je pokrovček poškodovan. Če je kontakt pokrovčka baterije poškodovan, pokrovček takoj zamenjajte z nadomestnim, ki ste ga morda prejeli s prvotno dobavljeno črpalko, poškodovani pokrovček pa zavrzite. Če nadomestnega pokrovčka nimate, črpalke ne uporabljajte in preidite na rezervni načrt po priporočilih svojega zdravnika. Nato pokličite tehnično podporo uporabnikom pri podjetju Zaloker & Zaloker d.o.o.


Varnostno obvestilo proizvajalca: TUKAJ

Scroll to Top