Koliko vam pomeni enostavnost vodenja dnevnika?

Kaj pomeni enostavno vodenje dnevnika samokontrole? Mar to pomeni, da v jasno določen prazen prostor vpišemo izmerjeno vrednost glukoze? Zagotovo. A enostavnost predstavlja še nekaj drugega.


Med vami vas je precej, ki dnevnik vodite tako natančno, da k rezultatom meritve vedno pripišete še vsebino obrokov, aktivnosti in dodate druge pomembne opombe ter dnevnik z besedami obarvate tako, da se listi kar bohotijo izpod platnic. Kako zelo smotrno je dnevnik voditi na tak način ugotovimo šele, ko se tega res lotimo in pri tem vztrajamo. Kot pravijo nekateri: česar ne (s)poznaš, ne veš, kako je. In bo kar držalo. Sčasoma se izkaže, da je zapisovanje na videz še tako nepomembnih opomb velik doprinos k dobremu vodenju sladkorne bolezni. Če se vam kje zaplete, lahko vzrok najdete prav v dnevniku. V primeru, da se vam zapleta le ob določenih dneh, lahko hitro ugotovite, ali je razlog v vsakotedenski petkovi pici, vadbi, ki jo imate ob sredah ali pa ob ponedeljkovem stresnem začetku delovnega tedna.

Nas je zanimalo, kako pomembno se vam zdi enostavno vodenje dnevnika samokontrole. Vaše odgovore predstavljamo v nadaljevanju.

Kar 85 odstotkov tistih, ki so odgovorili na naše vprašanje meni, da je enostavno vodenje dnevnika samokontrole zelo pomembno oziroma nujno.

Ker tudi zdravstveni strokovnjaki menijo, da je vodenje dnevnika za vse sladkorne bolnike izjemno pomembno, so razvili možnost, da bi bilo slednje čim bolj preprosto, hitro in diskretno.

Smo v času, ko so pametni telefoni že postali del naših življenj. Z njimi smo hitro odzivni, na socialnih omrežjih delimo pomembnejše trenutke svojih življenj, ki jih ujamemo v sliko in opišemo z besedo. Z različnimi aplikacijami pa si lahko zelo olajšamo vsakdan – v koledar si zapisujemo obveznosti, preverjamo vreme, posebne ponudbe v trgovinah in še in še.

In kako se vam zdi, da bi imeli na svojem telefonu tudi dnevnik samokontrole? Kjer namesto vpisovanja obroka enostavno slikate vaš krožnik ali pa s sliko pohodnih čevljev označite športno aktivnost dneva, vsi podatki meritev pa se samodejno prenesejo iz merilnika CONTOUR®NEXT ONE v aplikacijo. No, to je le malenkost vseh možnosti, s katerimi se lahko  poigravate” v aplikaciji CONTOUR®DIABETES. Da, tako enostavno je lahko vodenje samokontrole!

Scroll to Top