Spletno izobraževanje, 21. januar 2021: Ko nova tehnologija naslovi stare težave

“KO NOVA TEHNOLOGIJA NASLOVI STARE TEŽAVE”

Datum: 21. januar 2021
Predavatelj: asist. dr. Aleš Skvarča, dr. med., UKC Ljubljana

Iz vsebine: razlika med SGM in CGM, novosti pri zdravljenju z zaprto zanko, obnavljanje znanja o OH, zaprta zanka in izziv fenomena zore, nepravilne meritve senzorjev, neprekinjeno merjenje glukoze, uporaba “CareLink”, učinkovito nameščanje in umerjanje senzorja, psihološki vidik dolgoletnega življenja z diabetesom (t.i. diabetična izgorelost).

 

Med srečanjem lahko zastavljate vprašanja in oddajate komentarje.
Predavatelju oz. predavateljici lahko vnaprej pošljete svoja vprašanja  in vam nanje odgovori na srečanju. Pošljite jih na zaloker@zaloker-zaloker.si, do dneva pred spletnim srečanjem.


O predavatelju:
Asist. dr. Aleš Skvarča, dr. med., je zdravnik diabetolog, specialist interne medicine. Diplomiral je na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Del specializacije je opravil v diabetološkem centru Bournemouth Diabetes and Endocrine Center v Veliki Britaniji. Zadnjih 12 let se poglobljeno ukvarja z zdravljenjem odraslih oseb s sladkorno boleznijo tipa 1, ki uporabljajo inzulinsko črpalko in senzorski sistem za neprekinjeno merjenje glukoze. Dodatna znanja in izkušnje je pridobil v Cambridge University Hospital in King’s College of London v Veliki Britaniji. Na temo uporabe modernih tehnologij v zdravljenju sladkorne bolezni vodi delavnice po Sloveniji in v tujini. Je avtor več pisnih izobraževalnih materialov za bolnike in strokovni član uredniškega odbora revije Sladkorna bolezen, ki jo izdaja Zveza društev diabetikov Slovenije.


Projekt brezplačnih izobraževanj je podprla Zveza društev diabetikov Slovenije.
Več o ZDDS >>

 

Scroll to Top