Novice > Nova, pametnejša različica aplikacije Contour™Diabetes sladkornim bolnikom pomaga pri samovodenju

Nova, pametnejša različica aplikacije Contour™Diabetes sladkornim bolnikom pomaga pri samovodenju

Sladkorna bolezen

Družba Ascensia Diabetes Care je v Sloveniji lansirala nadgradnjo aplikacije CONTOUR™DIABETES.

Aplikacija vsebuje funkcijo Moji vzorci, ki lahko še bolj inteligentno analizira rezultate meritev glukoze v krvi iz merilnika CONTOUR NEXT ONE in zagotavlja individualno prilagojene povratne informacije, ki posameznikom s sladkorno boleznijo pomagajo pri obvladovanju njihove bolezni. Nova različica je od 24. aprila naprej na voljo v spletnih trgovinah Apple App Store (iOS) in Google Play (Android).

Aplikacija CONTOUR™DIABETES, ki je bila lansirana 26. oktobra 2016, je zasnovana na brezžični povezavi z merilnikom CONTOUR NEXT ONE. Funkcija Moji vzorci iz rezultatov meritev iz merilnika prepozna vzorce vrednosti glukoze v krvi, na podlagi katerih bi uporabnik lahko spremenil vodenje svoje sladkorne bolezni. Potem ko uporabnika obvesti o vzorcu, mu aplikacija predlaga morebitne vzroke za takšen vzorec in ponudi navodila, kako se odzvati. Uporabnikom omogoča, da nastavijo opomnike ali uporabijo strukturirane načrte merjenja za izboljšanje vrednosti glukoze v krvi, spremlja njihov napredek in tako preverja, ali se je vzorec s časom izboljšal. Najnovejša različica aplikacije vključuje zmožnost prepoznavanja 14 različnih vzorcev in uporablja 11 različnih strukturiranih načrtov merjenja, v prihodnosti pa jih bo še več.

Funkcija Moji vzorci je bila razvita s pomočjo koncepta vedenjske vede, imenovanega Informacijsko-motivacijsko-vedenjski (IMB) model za kronične bolezni. Prvič ga je uporabil psiholog dr. William Fisher, ki je dokazal, da sladkorni bolniki potrebujejo uporabne informacije, motivacijo za ukrepanje in specifične vedenjske veščine, da lahko izvedejo spremembe za izboljšanje samovodenja sladkorne bolezni1. Funkcija Moji vzorci je z uporabo digitalne tehnologije in IMB modela v pomoč sladkornim bolnikom in tako v podporo učinkovitejšemu samovodenju.

Samovodenje je za sladkorno bolezen ključnega pomena. Ena izmed rešitev za učinkovito samovodenje sladkorne bolezni je posameznikom zagotoviti orodja, ki jim omogočajo razumeti, kako njihov način življenja ali dejavnosti vplivajo na bolezen in kako se lahko prilagodijo. Digitalne in mobilne tehnologije so idealen način zagotavljanja take podpore in imajo velik potencial, da sladkornim bolnikom pomagajo izboljšati samovodenje. Z novo aplikacijo CONTOUR™DIABETES je tako, kot bi v svojem žepu imeli trenerja za vodenje sladkorne bolezni. Prepoznava vzorce vrednosti glukoze v krvi in zagotavlja prilagojena opozorila, ki lahko podprejo samovodenje.«

Skupni čas, ki ga sladkorni bolniki preživijo na obisku pri svojem zdravniku, znaša le nekaj ur na leto, preostali čas pa se morajo zanašati na samovodenje. Zato morajo imeti prava orodja, ki jim lahko pomagajo in želja družbe Ascensia Diabetes Care je bila ponuditi tako orodje, ki jim poleg zajema podatkov zagotavlja tudi prilagojene povratne informacije. Najnovejša nadgradnja aplikacije CONTOUR™DIABETES tako zagotavlja pametnejše orodje, ki lahko olajša samovodenje sladkorne bolezni.

CONTOUR NEXT ONE je tudi najtočnejši sistem, ki ga je do sedaj razvila družba Ascensia Diabetes Care. Podatki iz objavljene raziskave dokazujejo, da je CONTOUR NEXT ONE neverjetno točen in skladen z najnovejšimi standardi točnosti, kriteriji točnosti standarda EN ISO 15197:20153.

Ljubljana, 7. maj 2018 – Družba Ascensia Diabetes Care je v Sloveniji lansirala nadgradnjo aplikacije CONTOURTMDIABETES. Aplikacija vsebuje funkcijo Moji vzorci, ki lahko še bolj inteligentno analizira rezultate meritev glukoze v krvi iz merilnika CONTOUR®NEXT ONE in zagotavlja individualno prilagojene povratne informacije, ki posameznikom s sladkorno boleznijo pomagajo pri obvladovanju njihove bolezni. Nova različica je od 24. aprila naprej na voljo v spletnih trgovinah Apple App Store (iOS) in Google Play (Android).
Aplikacija CONTOURTMDIABETES, ki je bila lansirana 26. oktobra 2016, je zasnovana na brezžični povezavi z merilnikom CONTOUR®NEXT ONE†. Funkcija Moji vzorci iz rezultatov meritev iz merilnika prepozna vzorce vrednosti glukoze v krvi, na podlagi katerih bi uporabnik lahko spremenil vodenje svoje sladkorne bolezni. Potem ko uporabnika obvesti o vzorcu, mu aplikacija predlaga morebitne vzroke za takšen vzorec in ponudi navodila, kako se odzvati. Uporabnikom omogoča, da nastavijo opomnike ali uporabijo strukturirane načrte merjenja za izboljšanje vrednosti glukoze v krvi, spremlja njihov napredek in tako preverja, ali se je vzorec s časom izboljšal*. Najnovejša različica aplikacije vključuje zmožnost prepoznavanja 14 različnih vzorcev in uporablja 11 različnih strukturiranih načrtov merjenja, v prihodnosti pa jih bo še več.
Funkcija Moji vzorci je bila razvita s pomočjo koncepta vedenjske vede, imenovanega Informacijsko-motivacijsko-vedenjski (IMB) model za kronične bolezni. Prvič ga je uporabil psiholog dr. William Fisher, ki je dokazal, da sladkorni bolniki potrebujejo uporabne informacije, motivacijo za ukrepanje in specifične vedenjske veščine, da lahko izvedejo spremembe za izboljšanje samovodenja sladkorne bolezni1. Funkcija Moji vzorci je z uporabo digitalne tehnologije in IMB modela v pomoč sladkornim bolnikom in tako v podporo učinkovitejšemu samovodenju.
Samovodenje je za sladkorno bolezen ključnega pomena. Ena izmed rešitev za učinkovito samovodenje sladkorne bolezni je posameznikom zagotoviti orodja, ki jim omogočajo razumeti, kako njihov način življenja ali dejavnosti vplivajo na bolezen in kako se lahko prilagodijo. Digitalne in mobilne tehnologije so idealen način zagotavljanja take podpore in imajo velik potencial, da sladkornim bolnikom pomagajo izboljšati samovodenje. Z novo aplikacijo CONTOURTMDIABETES je tako, kot bi v svojem žepu imeli trenerja za vodenje sladkorne bolezni. Prepoznava vzorce vrednosti glukoze v krvi in zagotavlja prilagojena opozorila, ki lahko podprejo samovodenje.«
Skupni čas, ki ga sladkorni bolniki preživijo na obisku pri svojem zdravniku, znaša le nekaj ur na leto, preostali čas pa se morajo zanašati na samovodenje. Zato morajo imeti prava orodja, ki jim lahko pomagajo in želja družbe Ascensia Diabetes Care je bila ponuditi tako orodje, ki jim poleg zajema podatkov zagotavlja tudi prilagojene povratne informacije. Najnovejša nadgradnja aplikacije CONTOURTMDIABETES tako zagotavlja pametnejše orodje, ki lahko olajša samovodenje sladkorne bolezni.
CONTOUR®NEXT ONE je tudi najtočnejši sistem, ki ga je do sedaj razvila družba Ascensia Diabetes Care. Podatki iz objavljene raziskave dokazujejo, da je CONTOUR®NEXT ONE neverjetno točen2 in skladen z najnovejšimi standardi točnosti, kriteriji točnosti standarda EN ISO 15197:20153.