Novice > Izbor finalistov projekta Ascensia Diabetes Challenge

Izbor finalistov projekta Ascensia Diabetes Challenge

Sladkorna bolezen

Nagradni natečaj z denarnim fondom 200.000 EUR zaključen. Ascensia je izbrala 6 finalistov izbora Diabetes Challenge, ki imajo potencial revolucionarne inovacije na področju vodenja sladkorne bolezni tipa 2.

3. april, 2018, Basel, Švica - Danes je družba Ascensia Diabetes Care razkrila šest prispevkov, ki bodo napredovali v finalni krog izbora Ascensia Diabetes Challenge, globalnega inovacijskega tekmovanja, ki išče digitalne rešitve za vodenje sladkorne bolezni tipa 2. Šest finalistov je bilo izbranih izmed 116 prijav, ki jih je prejela in izbrala komisija, ki so jo sestavljali zunanji strokovnjaki in člani družbe Ascensia Medical, R & D in komercialnih ekip. Izbrana podjetja bodo na aprilskem finalnem dogodku javno predstavila svoje rešitve, zmagovalec pa bo junija 2018 objavljen na 78. srečanju Ameriškega združenja za sladkorno bolezen (American Diabetes Association.)

Ascensia Diabetes Care v sodelovanju z družbo yet2 objavlja projekt Ascensia Diabetes Challenge – GLOBALNO TEKMOVANJE V INOVACIJAH. Iščemo predloge za inovativne digitalne rešitve, ki lahko spremenijo vedenje in izboljšajo življenje ljudi s sladkorno boleznijo tipa 2. Želimo podpreti podjetja, ki razvijajo digitalne rešitve za samovodenje sladkorne bolezni tipa 2.