Novice > Družba Medtronic prejela oznako CE za MiniMed™ 670G, sistem hibridne zaprte zanke

Družba Medtronic prejela oznako CE za MiniMed™ 670G, sistem hibridne zaprte zanke

Sladkorna bolezen

Medtronic plc (v nadaljevanju MDT), vodilni svetovni proizvajalec na področju medicinske tehnologije, je danes najavil, da so prejeli oznako CE (Conformité Européenne) za medicinski pripomoček MiniMed™ 670G, sistem hibridne zaprte zanke, prvi in edini sistem za samodejno in osebno prilagodljivo odmerjanje bazalnega inzulina 24 ur na dan. Sistem je potrjen z oznako CE za zdravljenje posameznikov s sladkorno boleznijo tipa 1, starejših od 7 let in študijami v teku za razširitev indikacij za uporabo.

"Ponosni smo, da lahko predstavimo naš najnaprednejši algoritem samodejnega dovajanja SmartGuard tudi izven Združenih držav Amerike, ki ne le, da preprečuje nizke vrednosti glukoze v krvi, ampak da vzdržuje vrednosti glukoze v ciljnem območju – najpomembnejše merilo učinkovitega vodenja sladkorne bolezni - z zmanjševanjem časa v hiperglikemiji," je dejal Alejandro Galindo, predsednik Oddelka za napredno dovajanje inzulina (Advanced Insulin Management) znotraj Skupine za diabetes v družbi Medtronic. "Sistem MiniMed 670G, s samodejnim prilagajanjem dovajanja bazalnega inzulina na vsakih 5 minut, na osnovi s senzorjem izmerjenih vrednosti glukoze, dviga zmožnost samodejne ustavitve in ponovnega dovajanja inzulina na naslednjo stopnjo razvoja tovrstnih naprav – in tako predstavlja najnaprednejši algoritem za doseganje najboljših kliničnih izidov."

Najnaprednejša tehnologija SmartGuard™ in najtočnejši monitor za neprekinjeno merjenje glukoze (CGM) - Guardian™ Sensor - sodelujeta pri samoprilagajanju bazalnih odmerkov inzulina, ki omogoča zaščito pred nihanji glikemije in veča čas v ciljnem območju (odstotek časa v optimalnem območju glikemije od 3,9 - 10,0 mmol/L). Tehnologija SmartGuard je edini pametni algoritem, ki se lahko prilagaja nihanju ravni glukoze in samodejno prilagaja odmerjanje inzulina, kar stabilizira nihanja. Napredni algoritem posnema nekatere funkcije zdrave trebušne slinavke in je edina tehnologija na svetu, ki proaktivno veča čas, ki ga uporabnik preživi v »idealnem (želenem) območju glikemije«, s čimer krajša čas visokih in nizkih ravni glukoze. S sistemom se ekskluzivno povezuje tudi merilnik glukoze v krvi, CONTOUR® NEXT LINK 2.4, družbe Ascensia Diabetes Care.

"Spremljamo lahko, kako ta inovacija nudi boljši nadzor nad ravnmi glukoze in izboljša kakovost življenja tistih, ki živijo s sladkorno boleznijo tipa 1", je dejal dr. med. Pratik Choudhary, višji predavatelj in svetovalec za diabetes na King's College v Londonu. "Zmogljivost sistema MiniMed 670G za samodejno stabiliziranje ravni glukoze kaže pomemben napredek in veselim se, da ga lahko predstavim svojim bolnikom v Evropi."

Medtronic bo sistem MiniMed 670G sprostil za prodajo v izbranih državah v Evropi jeseni 2018, ob upoštevanju lokalnih predpisov.

Ciljno območje ravni glukoze v krvi

Ciljno območje se nanaša na odstotek časa, ki ga posamezniki s sladkorno boleznijo tipa 1 preživijo v optimalnem glikemičnem območju (od 3,9 - 10,0 mmol/L). Cilj obvladovanja sladkorne bolezni je podaljšati čas v tem območju in zmanjšati visoke in nizke ravni glukoze v krvi, ki lahko privedejo do akutnih in kroničnih zapletov, kot so poškodbe krvnih žil - povečanje tveganja za nastanek koronarne arterijske bolezni, srčnega napada in možganske kapi. Poškodbe krvnih žil lahko povzročijo tudi izgubo vida, nastanek bolezni ledvic in okvaro živčevja. Dolgoročno povečanje časa v ciljnem območju lahko dosežemo z uporabo naprednih tehnologij s področja sladkorne bolezni, kot je sistem MiniMed 670G s tehnologijo SmartGuard, ki avtomatizira bazalno dovajanje inzulina.

O Skupini diabetes v družbi Medtronic
(www.medtronicdiabetes.com)

Medtronic sodeluje s svetovno skupnostjo z namenom, da spremeni način obvladovanja sladkorne bolezni. Družba si prizadeva za preoblikovanje programov za obvladovanje sladkorne bolezni, večjo dostopnost do nege, povezane oskrbe in doseganje čim boljših rezultatov, ki imajo za cilj, da posamezniki s sladkorno boleznijo uživajo več svobode in ohranjajo boljše zdravje.

O družbi Medtronic

Medtronic plc (www.medtronic.com), s sedežem v Dublinu na Irskem, spada med največje svetovne družbe za medicinsko tehnologijo, storitve in rešitve – za lajšanje bolečine, izboljševanje zdravja in podaljševanje življenja milijonom ljudi po vsem svetu. Medtronic zaposluje več kot 86.000 ljudi, ki pomagajo zdravnikom, bolnišnicam in bolnikom v več kot 150 državah sveta. Družba se osredotoča na sodelovanje z zainteresiranimi deležniki po vsem svetu, za nadaljnjo skupno zdravstveno oskrbo pod sloganom Further, Together.

Vse izjave, ki vsebujejo prihodnje napovedi, so podvržene tveganjem in negotovostim, kot so opisana v rednih poročilih družbe Medtronic v dokumentaciji pri Komisiji za vrednostne papirje in borzo. Dejanski rezultati se lahko bistveno razlikujejo od pričakovanih rezultatov.

 

Ascensia Diabetes Care and Contour so blagovne znamke in/ali registrirane blagovne znamke družbe Ascensia Diabetes Care Holdings AG.
Podrobne informacije glede navodil za uporabo, indikacij, kontraindikacij, opozoril, previdnostnih ukrepov in morebitnih neželenih učinkih najdete v priročniku za pripomoček. Za dodatne informacije se obrnite na slovenskega predstavnika družbe Medtronic, družbo Zaloker & Zaloker d.o.o.

Iturralde E, et all. The Diabetes Educator. 2017; 43(2):223 – 232.
Christiansen M, et all. Diabetes Technol Ther. 2017; 19(9): 1 – 11.
Bergenstal, R. M. et al. Jama. 2016; 316 (16): 1407 – 1408.
Garg SK et al. Diabetes Technol Ther. 2017 Mar; 19(3):155-163.