Nega na domu > Zanimivosti in nasveti > REPOSE® Foot Protector Plus - blazina za peto

REPOSE® Foot Protector Plus - blazina za peto

REPOSE® FOOT PROTECTOR PLUS ščiti bolnike z vsemi stopnjami tveganja pred nastankom preležanin, od nizkega tveganja ˃ zelo visokega tveganja & ulkusi zaradi preležanin stopnje I ˃ stopnje IV.

RAZVOJ NA PODROČJU RAZBREMENITVE PRITISKOV IN UDOBJA

Družba Frontier Medical Group je prisluhnila povratnim informacijam  in željam uporabnikov ter razvila  novo blazino za preprečevanje in zdravljenje preležanin na področju pete, Foot Protector PLUS.

Posebnost blazine Foot Protector PLUS je patentiran sistem Magnaffix, ki omogoča pritrditev blazine  s pomočjo zračnih blazinic z magneti. Zračne komore blazinic preprečujejo stik magnetov s površino kože.

PATENTIRANA OBLIKA S PETIMI NOVIMI LASTNOSTMI

1. Prilagodljiv sistem Magnaffix

Magnaffix je patentiran sistem zračnih komor z magneti, ki omogoča pritrditev blazine preko goleni in obenem preprečuje stik magnetov s kožo uporabnika. Vsebuje 3 pare magnetov, s pomočjo katerih pritrdimo blazino za peto na golen.

2. Zračenje in pregledno okno

Odprtina za zračenje je na predelu pete in omogoča kroženje zraka ter s tem odvajanje odvečne toplote. Obenem omogoča vpogled v področje pete in lažje spremljanje morebitnih sprememb na koži.

3. NOVA oznaka

Oznaka vsebuje podatke o čiščenju in vzdrževanju pripomočka.

4. Zaobljeni robovi

Pripomoček ima vse robove zaobljene.

5. Zračne komore

Zračne komore preprečujejo, da bi magneti prišli v stik s kožo uporabnika. Magneti so vedno na zgornji površini trakov.