Nega na domu > Zanimivosti in nasveti > REPOSE® Care-Sit - blazina proti preležaninam

REPOSE® Care-Sit - blazina proti preležaninam

Inovativna blazina za preprečevanje in zdravljenje razjed zaradi pritiska za stol in invalidski voziček.

Care-Sit so razvili na osnovi pozitivnih izkušenj z blazino Repose Contur, ki je namenjena uporabi v počivalniku. Repose Care-Sit je na voljo v dveh širinah in se lahko uporablja na invalidskem vozičku, na stolu in na počivalniku.

Care-Sit ima nove in napredne lastnosti, ki omogočajo učinkovito razbremenitev pritiskov, nadzor nad okužbami in so uporabnikom prijazne.

CENOVNO UGODNA, TRPEŽNA IN DOLGOROČNO UPORABNA

Blazina Repose Care-Sit je namenjena uporabi v domačem okolju, v domovih za starejše in v bolnišnicah. Care-Sit omogoča porazdelitev pritiskov, ki je dokazano klinično in cenovno učinkovita.

Blazina Care-Sit v trenutku doda običajnemu stolu ali invalidskemu vozičku vseh oblik in velikosti lastnost preprečevanja in zdravljenja preležanin.

Izdelki Repose se uporabljajo kot preventiva preležanin vseh stopenj tveganja, vključujoč zelo ogrožene bolnike in pri nadzorovanem zdravljenju že nastalih preležanin. Zaradi enostavne uporabe in dostopne cene so blazine Repose odlična alternativa prezgodnji uporabi dragih dinamičnih naprav.

NEODVISNA PODPORA ZA HRBET IN ZADNJICO

Blazino Care-Sit sestavljata dva povezana dela, za neodvisno podporo na področju hrbta in zadnjice. To zagotavlja optimalno razporeditev pritiskov na izpostavljenih mestih na telesu ter obenem omogoča udobno namestitev.

Blazina Care-Sit ima vzporedne ozke zračne komore in na straneh po dva para širših, ki omogočata udobno sedenje.       

BLAZINA SE LAHKO NAMESTI NA RAZLIČNA SEDALA

 

Blazina Care-Sit je na voljo v dveh širinah   (400 mm in 450 mm) in ima na prevleki trakove za pritrditev. Blazino se enostavno in hitro pritrdi na stole različnih vrst in velikosti ali na invalidski voziček.

TEHNIČNE LASTNOSTI

Nova blazina Repose Care-Sit omogoča učinkovito prerazporeditev pritiskov in je namenjena osebam s povečanim tveganjem za nastanek razjede zaradi pritiska.

 

Velikost 

 
Velikost napihnjene blazine: dך: 950 mm × 400 mm
Velikost napihnjene blazine: dך: 950 mm × 450 mm
Teža max. 139 kg
Material

 

Blazina Care-Sit:

TPU film

Prevleka Care-Sit:

Najlon s poliuretansko plastjo
Splošne lastnosti Zgornja plast je obdelana z zaščito proti glivam in bakterijam.
 

Prevleka Care-Sit je pralna pri 40 ˚C.

  Skladnost s standardom glede gorljivosti: 0 & 1 & 5 po BS7175
  Obdelano s fluorokarbonom za odpornost pred vodo/madeži.