Nega na domu > Zanimivosti in nasveti > Podloga ABSO je vsestransko uporabna

Podloga ABSO je vsestransko uporabna

Podloga ABSO je prvenstveno namenjena zaščiti vzmetnice pri inkontinenci. Izkazalo pa se je, da jo veliko ljudi uporablja v povsem vsakdanjih situacijah, s katerimi se srečujemo vsi. Zato smo prosili nekaj zadovoljnih uporabnikov za njihovo izkušnjo, saj morda še kdo išče rešitev za podobno težavo.

»Spoštovani,

 sporočam vam svojo izkušnjo uporabe podloge ABSO.

Podlogo sem kupila lansko leto zato, da bi zaščitila hčerkino vzmetnico. Hči je bila tedaj stara 3 leta in začeli smo z nočnim odvajanjem od pleničke. Seveda ji je v začetku večkrat »ušlo«, vzmetnica pa se suši strašno dolgo, na njej ostanejo madeži in neprijeten vonj. ABSO se je odlično obnesel. Ko se je Maja polulala, sem ji enostavno le zamenjala spodnji del pižamice, pri čemer se sploh ni zbudila. Kasneje sem kupila še eno podlogo, saj se mi je zdelo, da se na robu ni posušila takoj (kot npr. v sredini) in sem v primeru lulanja zamenjala še podlogo. Tako sem bila brez skrbi, da spi na popolnoma suhi podlagi. Podlogi sem prala v stroju in nisem posebej pazila na kakšnem programu. Vrgla sem ju h katerim koli oblačilom, pri katerih sem imela nekaj prostora. Omeniti moram še to, da se ABSO ni mečkal, kar je pomembno, ker se naša deklica ponoči veliko premika.

 Lep pozdrav, Marinka iz Grosuplja«


 

»Pozdravljeni vsi v Zaloker&Zaloker- ju,

sem vaša dolgoletna uporabnica merilnikov glukoze v krvi, vedno sem prijazno sprejeta in navdušena nad vašo pripravljenostjo, da mi prisluhnete in pomagate reševati moje težave. No, tako sem mladi prodajalki zaupala moje težave s potenjem (sem namreč v tistih letih). Ponoči sem morala vsaj 2x menjati pižamo in menjati vzglavnik, ker je bil popolnoma premočen. Mlada dama v trgovini mi je priporočala, da poskusim z Abso podlogo. Ker se mi podloga ni zdela draga sem tvegala, kar bo, pa bo.

 No, in glej ga zlomka, zadeva deluje (kako sem zadovoljna, da nisem kupila mačka v žaklju ), predvsem pa se bolje počutim, ker nimam mokrih las in mi ponoči ni potrebno menjavati vzglavnika in pižame.«

 Nena iz Ljubljane, 53 let

 


 

»Moj mož je imel vsako jutro zaradi potenja premočen vzglavnik. Vzglavnik je obračal, zavijal v brisače, a ni nič pomagalo. Slišala sem za ta podloge, ki močno vpijajo tekočino in so obenem suhe na dotik. Kupila sem Abso podlogo in zavila vzglavnik. Mož je zelo zadovoljen, ker je vzglavnik sedaj suh.

 Zadovoljna sem tudi jaz, ker mi ni treba vsak drugi dan preoblačiti vzglavnika.«

 Vesna iz Ivančne Gorice

 


 

»Pozdravljeni,

 posteljna podloga ABSO se mi zdi super. Uporabljam jo za zaščito otroških vzmetnic. Posteljna podloga je idealna za čas, ko se otroci odvajajo od plenic in v primeru težav z nočnim mokrenjem. Zelo je vpojna, pralna in primerna za hitro sušenje v sušilnem stroju. Vzmetnica tako ostane čista in suha.

 Hvaležna uporabnica, mamica treh otrok«


»Sicer je tega že 9 mesecev nazaj, vendar se spomnim kot bi bilo včeraj.

Domov sem v naročju prinesla malo črno, spečo pasjo kepico. Ker sem vedela, da kužki do določene starosti ne morejo zadržati lulanja, sem si omislila posteljno podlogo Abso, ki sem jo kupila prav v ta namen in to res po ceni, ki ne predstavlja velikega stroška. Psičko sem vsakič, ko je bilo potrebno, odnesla na podlogo. Super je bilo to, da je podloga res zadržala tekočino in z vsakim pranjem je bila mehkejša, ter kot da bi bolj absorbirala. Danes jo še uporabljam kadar greva s psičko na pot… Da zaščitim sedeže v avtu. Tako, za vsak slučaj.«

 Ana iz Ljubljane, 28 let


»Ojla,

 jaz sem dudarje (male mačkice - en teden ali dva stare) imela na podlogi Abso – odlično je vpila polito mleko in vodico, ki so jo spustile mucice po masažici. Podloga je še prijetna na otip in topla in jih je grela. Seveda sem si privoščila dve podlogi, tako da sem jih lahko dnevno prala in sušila (kar v sušilcu). Zdaj imam pa še vedno podlogo kar na sedežni garnituri, da mačke praskajo to, ne pa sedežne. Pa še, če se kaj polije, ni težave.«

 Sandra iz Ljubljane, 30 let


Podlogo ABSO zelo rade uporabljajo tudi ženske z močnimi menstruacijami, saj jim omogoča brezskrbno spanje, ker sta rjuha in vzmetnica zaščiteni, podloga pa je tudi mehka in prijetna na otip. Ker je podloga namenjena večkratni uporabi, jo enostavno operejo in uporabijo ponovno.

Velikokrat jo uporabljajo tudi tisti, ki skrbijo za ostarele ali bolne svojce na svojem domu. Podloga omogoča enostavno obračanje bolnika, saj je močna in vzdržljiva, omogoča suho ležalno površino, hkrati pa je pralna in namenjena večkratni uporabi. Izbiramo lahko med različnimi dimenzijami glede na potrebe.